2013. június 7., péntek

Jézus Szíve ünnepe a papok megszentelődésének világnapja

Boldog II. János Pál pápa 2002-ben kezdeményezte, hogy Jézus Szentséges Szívének ünnepén az Egyház világszerte imádkozzon a papok megszentelődéséért.
1856. augusztus 25-én Boldog IX. Piusz pápa felvette a liturgikus naptárba Jézus Szívének ünnepét, melyet minden évben az Úrnapját (Krisztus Teste és Vére főünnepe) követő nyolcad utáni pénteken ünneplünk. Idén június 7-én lesz Jézus Szentséges Szívének főünnepe.
Az ünnep válasz Jézus óhajára, melyet mintegy két évszázaddal korábban, 1675-ben a francia vizitációs apácának, Alacoque Szent Margitnak fogalmazott meg. Szent Margitot 1920. május 13-án kanonizálták, öt nappal Karol Wojtyła születése előtt, aki pápaként az új évezred hajnalán Jézus Szíve ünnepét kinevezte a papok megszentelődéséért való imádság világnapjává. 
Mindenkit hűséges imára buzdítanak mindennap, de különösen is Jézus Szíve ünnepén a papságért. Egyesüljünk imádságban, szentmisében és szentségimádásban az egész világon, fohászkodjunk szent életű lelkipásztorokért! Így válhat 2013. június 7. egy még nagyobb, világméretű ünneppé, Jézus Krisztus papságának ünneplésévé.
***
A papok megszentelődéséért való imádság világnapjának külön angol nyelvű honlapja van, itt a papságért szóló imádságok mellett arra vonatkozóan is olvashatunk ötleteket, hogyan segíthetjük lelkipásztorainkat és plébániánkat. Íme néhány javaslat:
Szervezzünk szentségimádási órát és imádkozzunk papjainkért!
Imádkozzunk szentolvasót a papokért, különösen a világosság rózsafüzérét, és elmélkedjünk az Eucharisztiáról szóló titokról!
Kérjük a szentek közbenjárását papjainkért!
Imádkozzunk a misszionáriusként dolgozó papokért!
Mondjunk köszönetet lelkipásztorunknak szolgálatáért!
Ajánljuk fel segítségünket, kapcsolódjunk be a templomi és a plébánia körüli munkákba!
Ajánljuk fel pénteken fájdalmainkat, szenvedéseinket a papok megszentelődéséért!
Délután 3 órakor (mindenhol helyi idő szerint), az Isteni Irgalmasság órájában, bármivel is foglalkozunk, álljunk meg rövid időre, s töltsünk csendben, a papságért való hálaadó imádságban néhány pillanatot!
Magyar nyelvű imádságok itt találhatók.
Forrás: Magyar Kurír


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése