2013. május 6., hétfő

MAGIS 2013


Mivel a 2013-ban megrendezésre kerülő Katolikus Ifjúsági Világtalálkozó helyszíne Rio lesz, várhatóan kevés közép-európai fiatalnak nyílik lehetősége közvetlenül a brazíliai helyszínen való részvételre. Ezért több közép-európai jezsuita rendtartomány úgy döntött, hogy az immár hagyományos, Szent Ignác-i lekiségű MAGIS programot, amely az Ifjúsági Világtalálkozó jezsuita szervezésű előkészítő programja, regionális módon is megszervezi az itthon maradó fiatalok számára. A szlovák jezsuita provincia vállalta a helyszín biztosítását, ami Ružomberok (Rózsahegy) városa lesz.

A program felépítése

A teljes program 2013. július 20 és 28 között zajlik. Három részből áll:

1.      Magis tapasztalatok július 20 – július 25.

Különböző jellegű experimentumok kerülnek sorra, mit zarándoklat, illetve ökológiai, szociális, kreatív/művészeti experimentum. Az experimentumok helyszínei: Szlovákia (9 helyen) és Magyarország (Miskolc). Az experimentumok bár eltérő jellegűek mégis, a Szent Ignác-i lelkiségen alapuló közös struktúrájuk van. Minden egyes nap programja tartalmazza a következő öt elemet: reggeli ima, maga az aktivitás, liturgia, Magis kör (megosztás) és exámen. A csoportok tagjai különböző nemzetiségű fiatalok, a közös nyelv az angol. A Magis körök viszont anyanyelvűek.  
– LELKISÉG, INTENZÍV KÖZÖSSÉGI TAPASZTALAT!

2.      Magis találkozó július 25-26.

Az összes Magis csoport találkozik a közös helyszínen, Ružomberokban, hogy részt vegyenek a Szent Ignác-i lelkiségű nemzetközi ifjúsági fesztiválon.
- ISMERKEDÉS, KAPCSOLATOK, PÁRBESZÉD!

3.      2013  július 26-28

Részvétel a Ifjúsági Világtalálkozó helyi programján Ružomberokban. A szlovák püspöki konferencia  - más országokhoz hasonlóan ld. HungaRio– szervez egy, a riói Ifjúsági Világtalálkozót helyi szinten reprezentáló programot “R13” megnevezéssel. Lesz élő közvetítés is a Rio-i helyszínről.
– SOKSZÍNŰSÉG, EGYSÉG, VILÁGEGYHÁZ!

Jelentkezés és további információ

A program európai, különösen közép - és kelet európai fiatalok (18-35 év) számára kerül meghirdetésre. Alapfokú angol nyelvtudás szükséges a részvételhez.
Részvételi költség: 50 Euro
Jelentkezés: a jelentkezési lap elküldésével (jovok@jezsuita.hu) majd az 50Euró befizetésével történik.
Az experimentumok közül lehet választani. Az experimentumok részletes leírása prezi formátumban itt található.
Jelentkezési határidő: 2013. május 25.
Befizetési határidő: 2013. május 30.
További információ: Koronkai Zoltán SJ: 30-4259337
További részletek a Magis honlapon: http://magishungary.jezsu.hu/
Forrás: Jezsuiták


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése