2011. november 4., péntek

A szentolvasó (rózsafüzér) imádkozása 3.


„A Boldogságos Szűz Mária ezekben a végső időkben, melyekben mi élünk, a rózsafüzér imádságnak új hatékonyságot adott: nincs olyan probléma, bármily nehéz is legyen, világi vagy mindenekelőtt lelki, saját személyes életünkre, családunkéra, a világ vagy a szerzetesrendek családjaira vagy a népek és nemzetek életére vonatkozó; nincs semmilyen probléma – még egyszer mondom –, bármily nehéz is, melyet a rózsafüzér imádkozásával ne tudnánk megoldani. A szentolvasóval fogjuk magunkat megmenteni, megszentelni, vele fogjuk Urunkat vigasztalni és számtalan lélek üdvözülését elérni” (Pater Fuentes 1957. december 26-i interjúja a Fatima-i Lucia nővérrel). 

A fatimai látnokok:
Jácinta, Ferenc és Lúcia
Lucia nővér e megjegyzése minden bizonnyal a rózsafüzér legszebb apológiája. Természetesen, a leghatásosabb ima, mellyel Isten szívét meghathatjuk, kétségen kívül a liturgikus ima: a szentmise, körülvéve a szent officiummal (breviárium, papi és szerzetesi zsolozsma). A rózsafüzér soha nem akarta a liturgiát helyettesíteni. „Mindazonáltal a liturgia sem harcol a rózsafüzér ellen, melynek sajátos és nem lebecsülendő karaktere van.” A rózsafüzér számba veszi Urunk életének azon titkait, melyeket a liturgia a karácsonyi és húsvéti ciklusban ünnepel, és a maga módján szemléli őket, „mialatt figyelmét explicit arra a szerepre tereli, melyet a Boldogságos Szűzanya ezekben a történésekben játszott”.

Forrás: A RÓZSAFÜZÉR története és hitbeli alapjai, írta: Br. Marie-Dominique OP (Megjelent a Szent Margit Lap 71-75. számában) 

A teljes írás itt olvasható: http://www.freeweb.hu/katolikus-honlap/0707/ave.htm
Fatimai engesztelő szobor a
Magyar Pálos Rend egyik templomában
(Magyarok Nagyasszonya Sziklatemplom
és pálos kolostor, Budapest) Fotó: Luscinia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése