2011. szeptember 16., péntek

Lelkiségek (rendek, megújulási mozgalmak, közösségek) bemutatása 2.


A Szeretetláng magyar alapítású lelkiségi mozgalom, mely a hatgyermekes édesanya, Kindelmann Károlyné Erzsébet asszony (1913--1985) magánkinyilatkoztatása nyomán terjedt el az egész világon, és több országban főpásztori jóváhagyással jelentős evangelizációs tényezővé vált. Hitelességét nem csupán evangéliumhű tanítása és hagyományos engesztelő gyakorlatai igazolják, hanem azok a szembetűnő lelki megújulások is, melyek egyéneket, családokat, egész közösségeket késztetnek rendszeres imára és irányítanak vissza a katolikus egyház liturgikus életébe.

A Szeretetláng Mozgalom ma már az egész világon elterjedt, különösen Dél-Amerikában, például Brazíliában, ahol több mint 120 városban és helységben vannak Szeretetláng imacsoportok. 2002-ben a világtalálkozót is itt rendezték meg.

Magyarországon Erdő Péter bíboros hagyta jóvá a mozgalmat 2009. június 5-én, melyet másnap a X. Országos Szeretetláng Találkozón hirdetett ki:

„...Jelen soraimmal a Krisztushívők jogi személyiséggel rendelkező egyházi magántársulásaként az Esztergom--Budapesti Főegyházmegyében megalapítom a Mária Szeplőtelen Szívének Szeretetlángja Mozgalom Társulást. Egyben jóváhagyom a főegyházmegye területére nézve is a társulás 2008. augusztus 15-én, a brazíliai Sao Paulóban elfogadott és 2008. december 11-én a mexikói Hermosillói Főegyházmegyében jóváhagyott szabályzatát. A társulás életére és munkájára Isten bőséges áldását kérem. Szolgáljon működésük hazánk lelki megújulására!" (494-1/09 sz. Jóváhagyási Dekrétum).



2010-ben a Szent István Társulatnál megjelenhetett a teljes Szeretetláng Lelki Napló kritikai kiadása. A Szeretetláng Lelki Napló Kindelmann Károlyné 1961 és 1983 között Jézustól és Szűz Máriától kapott magánkinyilatkoztatásait tartalmazza, melyeket Jézus Krisztus kérésére jegyzett le.

A Szeretetláng Mozgalom magyar honlapja: http://www.szeretetlang.hu/

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése