2011. augusztus 26., péntek

Talentumok 2.

Visszautalva a "negatív talentum" fogalmához Tadeusz Dajczer atya elmélkedése kapcsán ma eszembe jutott, amit imádságban kaptunk egyszer a közösségben. Az életünk komoly megpróbáltatásai olyanok, mint egy törésvonal. A föld egyszer csak több méterrel lejjebb folytatódik...Eléggé nehéz ilyen terepen haladni, sőt néha lehetetlen. De ha a víz érkezik el egy ilyen akadályhoz, megtalálja az utat és aláhull, ott folytatja az útját a mélyebb földszakaszon, sokszor nagy mélységekben. Vannak olyan helyek a természetben, ahol ez különösen látványos természeti képződményeket, vízeséseket eredményez. Most csak két vízesés élmény jut eszembe: az egyik a Bükkben a Szalajka-völgyben a Fátyol-vízesés, amely hosszabb és viszonylag kisebb esésű szép természeti kincsünk a Bükki Nemzeti Park területén.


Szalajka-völgy, Fátyol-vízesés, Bükki Nemzeti Park

A másik Medjugorjétól nem messze található, ha minden igaz, a Kravica-vízesés. Csodálatosan szép, ahogy több különböző pontról érkezik a víz és egy összefüggő vízesés-rendszerből egy tóvá alakul odalent az édesvíz. 

Kravica-vízesés, Bosznia Hercegovina

Életünk nehéz szakaszai, krízisei, egyes szenvedések, betegség, az élet "negatív talentumai" így idővel lehet, hogy egész más színben tűnnek fel. Ha egy kicsit távolabbról szemléljük, megláthatjuk életünk vízesését/eit, hogy mit hozott ki szorongatott helyzetünkből az Alkotó, ha együttműködtünk Kegyelmével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése