2011. július 24., vasárnap

Évközi 17. vasárnap

A mai napi prédikációból két mondatot szeretnék megosztani, amelyet az atya az evangéliumból kiindulva mondott a szentmisén.

A mai evangélium:

"Hasonló a mennyek országa a kincshez, amelyet elrejtettek a szántóföldben. Egy ember megtalálta, újra elrejtette, aztán örömében elment, eladta mindenét, amije csak volt, és megvette a szántóföldet. Hasonló a mennyek országa a kereskedő emberhez, aki szép gyöngyöket keresett. Amikor talált egy sokat érő gyöngyöt, elment, eladta mindenét, amije csak volt, és megvette azt. Hasonló a mennyek országa a tengerbe vetett hálóhoz, amely minden fajta halat összefogott. Amikor megtelt, felhúzták a partra, leültek, és a jókat edényekbe gyűjtötték, a hitványát pedig kidobták. Így lesz a világ végén is. Az angyalok kimennek majd, a gonoszokat elválasztják az igazaktól és bedobják őket a tüzes kemencébe. Lesz majd ott sírás és fogcsikorgatás. Megértettétek mindezeket?' Azt felelték neki: ,,Igen.' Ő pedig azt mondta nekik: ,,Így tehát minden írástudó, aki járatos a mennyek országában, hasonló a házigazdához, aki kincseiből újat és régit hoz elő."

1. Az ismerősök és barátok, a környezetünkben élő emberek megítélése nem a mi feladatunk, hanem ezt az Úr fogja megtenni akkor, amikor eljön az ideje, Aki irgalmas de ugyanakkor igazságos is.
2. Amikor elválasztják a jó és a rossz halakat, lehet, hogy a kis méretű "snecik" fognak az edényekbe kerülni, a nagy halakat pedig a tűzre vetik.


Szélhajtó küsz más néven sneci (Alburnus alburnus)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése